(030) 608 00 08 info@cubiceyes.com

Koppes Makelaardij is Nieuwbouwmakelaar van het Jaar 2017

Amersfoort, 9 november 2017 – Koppes Makelaardij mag zich Nieuwbouwmakelaar van het Jaar 2017 noemen. De specialist uit Alphen aan den Rijn kwam als winnaar uit de strijd met vier andere, door projectontwikkelaars genomineerde kantoren. Tijdens een zinderende finale van de Woningmakelaar van het Jaar reikte organisator Vastgoed namens woonconsumenten en een vakjury zes nationale awards en tientallen provinciale awards uit. Niet minder dan 7.000 woonconsumenten lieten hun stem achter.

In de maanden naar aanloop van de finale van de Woningmakelaar van het Jaar, werkten nieuwbouwinstituties als de Neprom, NVB, Nieuwbouw Nederland en Fundament All Media samen met Vastgoed om namens de projectontwikkelaars van Nederland te komen tot tien genomineerden voor deze categorie. Vijf van hen besloten actief mee te dingen naar de Nieuwbouwmakelaar van het Jaar 2017. Met Koppes streden Brockhoff Makelaars Amstelveen, Brecheisen Makelaars Utrecht, Makelaardij Hoekstra uit Leeuwarden en Hans Janssen Garantiemakelaars om te titel. Kopers gaven het kantoor uit Alphen uiteindelijk zoveel stemmen met een hoge waardering, dat de winst Koppes niet kon ontgaan.

Data-analyst en vertrouwenspersoon
Hoofdredacteur van Vastgoed Geesje Rietveld over de opzet van de Nieuwbouwmakelaar van het Jaar: “Deze makelaars hebben een uitdagende dubbelrol: de projectontwikkelaars vereisen een rijke database, gedegen analyses van de markt en keiharde sales, terwijl de kopers juist iemand nodig hebben die tijd wil nemen om hen advies, informatie en context te bieden. Zeker wanneer bijvoorbeeld de aannemer daarin niet helemaal naar wens kan voorzien.”

Digitalisering
Koppes Makelaardij ontving de award uit handen van Christian van Gils van CubicEyes, leverancier van high-end CRM-software en trouw partner van de Nieuwbouw Award. Van Gils heeft veel nieuwbouwmakelaars, maar ook projectontwikkelaars als klanten. “Nieuwbouwmakelaars behoren meestal tot de meer  vooruitstrevende ondernemers in dit vak, omdat de opdrachtgevers wat digitalisering betreft veeleisend zijn.” Toch staat hij achter de award als publieksprijs: “Projectontwikkelaars hebben veelal nog steeds iemand nodig die kopers complexe materie kan uitleggen, een maquette kan duiden en de hele koperservaring fijn laat verlopen.”

Geen ‘Wij van Wc-eend’
Het is de zesde keer dat vakmediaproducent Vastgoed, bekend van onder meer de Top 100 Woningmakelaardij, deze verkiezing organiseert. “Dit is geen ‘Wij van Wc-eend’-wedstrijd”, verzekert Rietveld. “Wij zijn geen belangenvereniging of makelaarsclub, maar een onafhankelijke mediamaker. We deinzen er daarbij niet voor terug kritisch te zijn richting onze eigen doelgroep. Maar dit zijn makelaars die hun klanten voor zich hebben gewonnen en het verdienen positieve aandacht te krijgen. Ter bevestiging en ter inspiratie van de hele makelaardij.”

Online, Aankoop, Verkoop en Verhuur
Het Nederlandse publiek bepaalde meer winnaars in de belangrijkste specialisatiecategorieën. Zo werd Groenhout Makelaardij uit Assen de verrassende winnaar van zowel de Nationale Verkoopmakelaar als Aankoopmakelaar Award. Makelaarsland werd – net als vorig jaar – de Online Makelaar van het Jaar en Rotterdam Appartments won de Verhuurmakelaar Award.

Marketing Award
Om voor de Marketing Award in aanmerking te komen, konden makelaars uit het hele land de afgelopen maanden een marketingcase indienen. De vakjury – waarin onder meer Boris Geheniau van Fundament All Media en voorzitter Hans Molenaar van het Platform Innovatie in Marketing plaatsnamen – selecteerde vijf makelaars die hun marketingcampagne op de avond van de uitreiking live mochten pitchen. De jury riep uiteindelijk Systeem Makelaardij uit tot winnaar.

Provinciale winnaars
Binnen de categorieën Verkoop en Aankoop werden de awards niet alleen op nationaal niveau maar ook per provincie uitgereikt.

Verkoopmakelaar provincie Drenthe: Groenhout Makelaardij – Assen
Verkoopmakelaar provincie Gelderland: Hendriks Makelaardij – Apeldoorn
Verkoopmakelaar provincie Limburg: Systeem Makelaardij – Heerlen
Verkoopmakelaar provincie Noord-Brabant: Hypomodus Eindhoven B.V.
Verkoopmakelaar provincie Noord-Holland: Leef! Makelaars-Taxateurs – Haarlem
Verkoopmakelaar provincie Overijssel: Bonthuis Vaartjes Makelaars – Zwartsluis
Verkoopmakelaar provincie Utrecht: Blauwe Eik Makelaardij – De Meern
Verkoopmakelaar provincie Zuid-Holland: Van Herk Makelaardij – Krimpen aan den IJssel
Verkoopmakelaar provincie Zeeland: Reham Makelaars & Taxateurs – Zaamslag

Aankoopmakelaar provincie Drenthe: Groenhout Makelaardij – Assen
Aankoopmakelaar provincie Gelderland: Ikzoekuwhuis.nl – Bruchem
Aankoopmakelaar provincie Noord-Brabant: Stoffels Makelaardij – Rosmalen
Aankoopmakelaar provincie Noord-Holland: Leef! Makelaars-Taxateurs – Haarlem
Aankoopmakelaar provincie Overijssel: Bonthuis Vaartjes Makelaars – Zwartsluis
Aankoopmakelaar provincie Utrecht: RE Aankoopmakelaars – Utrecht
Aankoopmakelaar provincie Zuid-Holland: Van Herk Makelaardij – Krimpen aan den IJssel

Vastgoed
Vastgoed is het onafhankelijke mediaplatform voor de woningmakelaardij. De titel omvat onder meer Vastgoedactueel.nl, Vastgoed Magazine, nieuwsbrief, Vastgoed TV en praktische trainingen voor makelaars, zoals Facebook Marketing en Tech. Doel van de Woningmakelaar van het Jaar is om succesvolle en innovatieve concepten in de makelaardij een podium te geven, om zo Nederlandse woningmakelaars te inspireren.

———————————————-EINDE PERSBERICHT——————————————–